Spet eni piškoti za katere sem lahko gotov, da bodo izginili zelo hitro. Glavni izziv je bil samo ugotoviti koliko narazen jih dati na pekač in pa razviti toleranco, da jih lahko še vroče ukrivim...
Sestavine:
Jajca ubijemo v posodo in dodamo sladkor. Zmešamo da dobimo penasto in dokaj tekočo zmes.
Dodamo moko in jo postopoma vmešamo z metlico (na koncu lahko tudi z mešalnikom). Gostejša zmes pomeni debelejše kekse (masa se bo manj razlezla).
Pečico segrejemo na 210 stopinj (180 če imamo ventilatorsko pečico). Pripravimo dva pekača s peki papirjem.
Z žlico naredimo kupčke na peki papir in damo v pečico za 8-12 minut (pečeni so ko imajo rjav rob).
Takoj ko piškote vzamemo iz pečice jih s pekača damo v primerno velik kozarec da se ukrivijo.
Upamo da kak keks preživi do naslednjega dne.
OPOMBA1 : na ventilatorski pečici daša na 180 stopinj
OPOMBA2: če je testo pregosto si lahko pomagaš z malo vode zraven.
![]() |
Navihani ali upognjeni to je sedaj vprašanje |
Sestavine:
- • 5 jajc
- • 250g sladkorja
- • 200g moke
- • janež
Jajca ubijemo v posodo in dodamo sladkor. Zmešamo da dobimo penasto in dokaj tekočo zmes.
Dodamo moko in jo postopoma vmešamo z metlico (na koncu lahko tudi z mešalnikom). Gostejša zmes pomeni debelejše kekse (masa se bo manj razlezla).
Pečico segrejemo na 210 stopinj (180 če imamo ventilatorsko pečico). Pripravimo dva pekača s peki papirjem.
Z žlico naredimo kupčke na peki papir in damo v pečico za 8-12 minut (pečeni so ko imajo rjav rob).
Takoj ko piškote vzamemo iz pečice jih s pekača damo v primerno velik kozarec da se ukrivijo.
Upamo da kak keks preživi do naslednjega dne.
OPOMBA1 : na ventilatorski pečici daša na 180 stopinj
OPOMBA2: če je testo pregosto si lahko pomagaš z malo vode zraven.
![]() |
Takole narazen naj bodo |
![]() |
Rjav rob pomeni, da so pečeni |
Komentarji
Objavite komentar