Enostavna smetanasta omaka z bučkami

Tale na hitro skup zmetani recept je zadnjič teknil kot priloga h ribji piti. Podobno verzijo dobiš tudi v Umagu kot prilogo k zelo dobrim puranjim zrezkom, tako da je to nekako originalni vir, ki sem ga skušal amatersko skopirat.

Sestavine:

  • 2-3 manjši bučki
  • 2-3 korenčka
  • 1 čebula
  • po želji še 2 stroka česna
  • sladka smetana
  • malo na kocke narezanega sira
  • sol, poper
  • curry
Na začetku čebulo (in česen, če ga bomo uporabili) drobno sesekljamo in damo v kozico da se počasi praži na olju. Ideja je da pražimo toliko, da čebula začne rjaveti.

Bučke operemo, korenje olupimo in oboje nakockamo na fine kocke. Dodamo k čebuli. 

Posolimo, in zalijemo s toliko vode, da pokrije zelenjavo. Pokrijemo in dušimo vsaj 10 minut. Po potrebi dolijemo vodo. Dolžino dušenja prilagodimo okusu - manj ko dušimo bolj bo hrustalo.

Na koncu dodamo curry, sladko smetano in sir ter ogenj damo na minimum, da se omaka lepo zgosti.

Komentarji