Tale na hitro skup zmetani recept je zadnjič teknil kot priloga h ribji piti. Podobno verzijo dobiš tudi v Umagu kot prilogo k zelo dobrim puranjim zrezkom, tako da je to nekako originalni vir, ki sem ga skušal amatersko skopirat.
Sestavine:
Sestavine:
- 2-3 manjši bučki
- 2-3 korenčka
- 1 čebula
- po želji še 2 stroka česna
- sladka smetana
- malo na kocke narezanega sira
- sol, poper
- curry
Na začetku čebulo (in česen, če ga bomo uporabili) drobno sesekljamo in damo v kozico da se počasi praži na olju. Ideja je da pražimo toliko, da čebula začne rjaveti.
Bučke operemo, korenje olupimo in oboje nakockamo na fine kocke. Dodamo k čebuli.
Posolimo, in zalijemo s toliko vode, da pokrije zelenjavo. Pokrijemo in dušimo vsaj 10 minut. Po potrebi dolijemo vodo. Dolžino dušenja prilagodimo okusu - manj ko dušimo bolj bo hrustalo.
Na koncu dodamo curry, sladko smetano in sir ter ogenj damo na minimum, da se omaka lepo zgosti.
Komentarji
Objavite komentar