Stročji fižol po babičino

No tale je pa spet originalna produkcija. No če sem čisto iskren je original kuhala moja babica. In vsakič ko tole jem se spomnim kako smo tole jedli z dunajskimi zrezki kadar smo prišli nazaj z morja.
Sestavine:

  • 1 srednje velika čebula
  • 3 paradižniki
  • 3-5 korenčkov
  • Spodobna količina stročjega fižola (okroglega ali ploščatega)
  • sol, poper, sladka paprika in curry
Za začetek očistimo fižol in ga razrežemo na koščke. Ločeno skuhamo do mehkega (15-20 minut). Odvisno od okusa lahko isto naredimo tudi s korenčkom (če nočemo da omaka malo hrusta).

V kozici nato na malo olja prepražimo na drobno sesekljano čebulo. Dodamo korenček, malo zalijemo in pustimo da se duši dokler ni korenček hrustljav (ali pa čisto zdušen). 

Dodamo sesekljan paradižnik (ali še bolje - zmlet s paličnim mešalnikom) in stročji fižol. Začinimo in pustimo da brbota, da se okusi zmešajo.

Predlagam, da uporabite kot prilogo h kaki kombinaciji zrezkov in riža / krompirja kot smo mi na sliki zgoraj.

Komentarji