Ok, no tokrat sem preizkusil še recept konkurence (spet Novaki 😊). Glede rezultata imam po pravici povedano malo mešane občutke - masa je definitivno 100x boljša in bolj kremasta. Je pa s podlogo veliko več dela in pacanja. Verjetno bom pri verziji 3.0 kombiniral piškotno dno prve verzije z maso druge.
Testo:
Testo:
- pol limone
- 150g moke
- 50g sladkorja
- 1 zavojček vanilijevega sladkorja
- 100g masla
- 1 jajce
V originalu je sicer zelo zakomplicirano, ampak končna verzija bi bila: limono naribamo v skledo ter iztisnemo zraven tudi ves sok. Dodamo vse ostale sestavine in jih zgnetemo v testo. Po potrebi dodamo še malo moke (jaz sem se prvič na slepo držal vseh količin pa je bil rezultat malo preveč pocast). Damo za eno uro v hladilnik in medtem pripravimo nadev.
Nadev:
- 5 jajc
- 750g skute
- lonček kisle smetane
- 1.5 dl mleka
- 300g sladkorja
Spet poenostavljena verzija - vrežeš vse skupaj v skledo in močno zmešaš.
Končna priprava:
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo na dno pekača za torte (pazi, res rabiš globok pekač, tisti za pito je preplitek). Testo napikamo z vilicami in damo v pečico za 8-10 minut.
Po 10 minutah vzamemo pekač iz pečice in dvignemo temperaturo na 220 stopinj. Nadev vlijemo v pekač in damo v pečico. Po 10 minutah znižamo temperaturo na 140 stopinj in pečemo še 40 minut.
Vzamemo iz pečice in z nožem previdno obrežemo po obodu, da bo torta odstopila od modela. Počakamo kake 10 minut, da se reč shladi potem pa rob snamemo.
Tale torta je definitivno boljša če kar nekaj ur preživi na hladnem, ker se potem masa lepo zgosti in postane super kremasta.
Vzamemo iz pečice in z nožem previdno obrežemo po obodu, da bo torta odstopila od modela. Počakamo kake 10 minut, da se reč shladi potem pa rob snamemo.
Tale torta je definitivno boljša če kar nekaj ur preživi na hladnem, ker se potem masa lepo zgosti in postane super kremasta.
Komentarji
Objavite komentar