Kot že vsakič je vikend čas ko lahko eksperimentiram 😀. Tokrat sem se (spet) vrnil k pitam, ker so mi postale zabavne odkar sem odkril primeren recept za testo. Za spremembo pa sem tokrat šel v slano / paradižnikasto varianto. In kot topel prigrizek zelo priporočam. Originalno idejo pa je dala Donatella Neri.
Krhko testo:
Krhko testo:
- 225g moke
- 1/2 žličke soli
- 125g hladnega masla
- 4 žlice vode
- 1 žlička jabolčnega kisa
Spet preprosto testo, vse sestavine temeljito zmešamo in pregnetemo da dobimo rahlo pocasto kepo. Damo za čim dlje v hladilnik.
Nadev:
- 1 velika čebula
- 3 stroki česna
- 60ml paradižnikove mezge (približno pol velike tube koncentrata)
- 1kg sladkega krompirja
- sol, poper, sladka paprika, mango curry
Čebulo in česen drobno sesekljamo in v kozici 3-4 minute pražimo, da lepo zadiši. Dodamo še paradižnikov koncentrat in pustimo, da se zmes malo poenoti (kako minuto).
Sladki krompir olupimo in grobo naribamo (to je najtežji del...) in dodamo v posodo. Temeljito premešamo. Dušimo kake 10 minut in občasno premešamo. Tu ni cilj da se čisto skuha, ker se bo do konca zdušilo v pečici.
Pečico segrejemo na 190 stopinj (spodnja plošča + vent.).
Testo razvaljamo na ZELO velik krog (predlagano je bilo da se za 28cm pekač naredi testo s premerom 40cm. Meni ni uspelo tako na veliko, pa je bilo še vedno ok).
Odstavimo nadev. Testo damo v pekač in pustimo da presežek visi čez rob.
Iz posode stresemo nadev na pekač in ga lepo razporedimo in poravnamo. Sedaj presežek testa zavihamo čez nadev.
Pečemo 35-45 minut in to je to.
Komentarji
Objavite komentar