Mesne kroglice s parmezanom

Tele so mišljene kot priloga h kakšni omaki, v mojem primeru k bologneze omaki. Samo maso je enostavno narediti, je pa peka malo zahtevna in mi prvič ni čisto uspela....

Sestavine:

  • 300g mletega mesa
  • 40-60g parmezana
  • 60g drobtin
  • 1 jajce
  • muškatni orešček
  • začimbe za hamburger
Priprava mase je enostavna - vse damo skupaj v posodo in močno pregnetemo.

Malo pustimo počivati, nato pa izoblikujemo za oreh velike kroglice.

V ponvi segrejemo nekaj olja - jaz načeloma ne maram cvreti reči v pol litra olja, zato sem imel ravno toliko olja, da je bilo dno dobro pokrito. Kroglice v serijah dajemo v ponev in jih pečemo kake 10-15 minut na zmerni temperaturi (indukcija 3-4). Vmes jih seveda večkrat obrnemo, da se ne primejo dna ponve.

Končni rezultat je mišljen kot priloga h kakšni dobri omaki. 

Komentarji