Čebulna juha

No pa enkrat za spremembo ena juhica. Idejo je dal tokrat Ainsley, ki je pomagal že pri curry omaki in piščancu. Malo je naporno sesekljati tono čebule, a rezultat odtehta napore.
Sestavine:

  • 50g masla
  • 3 solidno velike čebule
  • 1 žlica sladkorja
  • 750ml vode / juhe / vode + kocka
  • 1 žlica Worchester omake
  • sol in poper
Najprej opravimo najtežji del - vso čebulo sesekljamo na tanke obročke (če se nam ne da bit fin, lahko tudi na manjše kocke). Ko se nam oči opomorejo, lahko nadaljujemo s kuhanjem.

V večji posodi stopimo maslo, dodamo čebulo in sladkor ter na močnem ognju (indukcija 7-8) mešamo kake 10 minut. Cilj je, da dobimo rjavo, karamelizirano čebulo.

Dolijemo vodo in dodamo jušno kocko (lahko samo vodo ali pa če bodo jedci odrasli - damo samo 6dcl vode in deci in pol belega vina). Dodamo še Worchester omako in pustimo, da brbota naslednjih 20-25 minut (seveda vmes zmanjšamo temperaturo).



Predlagana priloga:
  • 2-4 rezine kruha
  • nariban sir
Kruh damo na pladenj v pečico - žar + ventilator na 200 stopinj. Po 5 minutah vzamemo ven in potresemo s sirom, damo nazaj za 2 minuti, da se sir stopi in zapeče.

Na krožnik damo najprej kruh, potem čezenj čebulo, na koncu pa vse skupaj zalijemo z juho.

Komentarji