Bučna juha

Prvi uspeli poskus (sem probal že enkrat prej po drugem receptu pa ni noben hotel pojest 😀). Tale je pa po Ainsleyu in je lepo zginil s krožnikov. Rezultat je super, edino kar moti je, da je zaradi smetane ne moreš zamrznit. Moram pa še pogruntat kako bučo bolj enostavno olupit..
Sestavine:

  • 1 na drobno sesekljana čebula
  • približno 1kg na kocke narezane buče (uporabil sem muškatno)
  • kumina
  • curry v prahu
  • 1l vroče juhe (ali pa voda + kocka)
  • 2dl smetane (en mali tetrapak)
  • 3 žlice sesekljanega koriandra/peteršilja
  • sok 1/2 limone

Potem ko opravimo z lupljenjem, izkoščičevanjem in sekljanjem buče na kocke, lahko začnemo.

V ponvi na olju 10 minut pražimo čebulo in bučo in vsake toliko pomešamo. Cilj je da lepo zadiši ter da se buča zmehča. Dodamo za kako slabo žličko kumine in pražimo se minuto ali dve.

Dodamo še dobro žlico curry-ja in zalijemo z juho. Pokrijemo in kuhamo 30 minut.

Po 30 minutah zmeljemo s paličnim mešalnikom. Vmešamo se smetano, koriander in limonin sok ter počasi pogrejemo, da se malo zgosti. Solimo po okusu in serviramo.


Komentarji

  1. Bučo olupiš tako, da jo najprej narežeš na "trakove", jih pložiš na desko in jim od strani z nožem porežeš olup.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar