Vikend je čas za kuharije in eksperimente, tako recepti kar letijo 😄.
Današnje kosilo je bila uspešna impro liga - teletina po azijsko, s pravimi kitajskimi ajdovimi rezanci (soba). Glede na to, da so vsi pojedli je bila jed očitno uspeh.
Sestavine:
Današnje kosilo je bila uspešna impro liga - teletina po azijsko, s pravimi kitajskimi ajdovimi rezanci (soba). Glede na to, da so vsi pojedli je bila jed očitno uspeh.
Sestavine:
- 2 velika telečja zrezka
- pol večje čebule
- 3-4 korenčki
- pol glave kitajskega zelja
- 2 manjši bučki
- 1 por
- pol paprike (zelene)
- sol
- poper
- listi koriandra
- mešanica zeleni curry
- dimljena sladka paprika
- sojina omaka
- worchester omaka
- dobra žlica moke
- dobra žlica kisle smetane
Uff koliko sestavin. Ampak ni tako hudo.
Za začetek naredimo kriminal in lepe zrezke razrežemo na trakce, ker bo to omaka za špagete. Potem sesekljamo čebulo in jo popražimo na olju do rjavega. Dodamo trakce mesa, malo zmanjšamo temperaturo in pustimo da se lepo zduši.
Medtem pripravimo zelenjavo. Tu sem se igral in sem korenček in bučke razrezal na vžigalice, zelje na trakce, papriko pa sesekljal na manjše kocke. Sesekljano zelenjavo dodamo k mesu, izdatno solimo in pustimo da se zmehča.
Po kake 10 minutah, ko se začne zelenjava mehčati, dodamo spodobno dozo sojine omake in worhcestra. Po potrebi pa še malo vode. Dodamo še poper, dimljeno papriko in zeleni curry (spet sponzorinrano od zacimb.si).
In za konec (po še kake 10 minutah), dodamo še malo moke, žlico kisle smetane in liste koriandra. Ideja je da se pusti brbotati dokler ne dobimo malo zgoščene omake.
To je to. Predlagana priloga so rezanci, v našem primeru so bili to pravi soba rezanci.
Komentarji
Objavite komentar