No tale je pa iz nove pridobitve - Dunajske kuhinje gospe Ziii - seveda spet malo prirejena našemu okusu (in temu kar sem imel na zalogi). Končni rezultat je bila super omakasta zadeva, ki se je hitro pojedla in božansko dišala.
Sestavine (točnih količin tokrat ni, ker sem res delal s tistim kar sem imel 😄):
- Pol večje čebule
- Piščančji file - v tem primeru sem imel enega zelo velikega, ki je zadoščal za nas štiri
- Jurčki - dva lepa, očiščena in sesekljana na kocke
- Sol
- Sladka smetana
- Svež petršilj z vrta, sesekljan
- Začibme - potuha v obliki Magic Mushroom
Čebulo sesekljamo in pražimo na olju v široki posodi da zadiši. Medtem file ali predelamo v zrezke ali pa v rezinice (pri nas so rezinice bolj popularne, ker jih ni treba rezat) in dodamo v posodo. Dušimo kake 5 minut.
Jurčke, ki smo jih pred tem očistili in zrezali na majhne koščke oplaknemo in dodamo k mesu, zmanjšamo temperaturo in pustimo da se duši. Vmes posolimo, da se spusti malo soka in dodamo ostale začimbe - tu bi v osnovi dodal gorčico, poper, majaron in še kaj, jaz pa sem pred kratkim malo zapravljal in eksperimentiral z začimbami in si omislil zgoraj omenjeno mešanico in jo uporabil namesto tega.
Po kake 10-15 minut, ko reč že čudovito diši, dodamo še sladko smetano in še malo zmanjšamo temperaturo (da se smetana ne sesiri) in pustimo da po malem brbota in se tako naredi lepa, gosta omaka. Na koncu še posujemo s sveže sesekljanim petršiljem.
Predlagana priloga (na sliki): Tenstan krompir.
Opomba - če omaki dodamo malo česna in parmezan... Je še boljša.
OdgovoriIzbriši