Pijana riba

Originalna ideja je iz Novakov brancin v "nori vodi", jaz pa sem jo malo priredil.
Rabiš :
  • Konkretno ribo ali pa 4 skušine fileje
  • Krompir
  • Bučke
  • En konkreten paradižnik
  • Limona
  • Sol, poper
  • Peteršilj
  • Limonska trava
  • Bazilika
  • Kak deci belega vina.


Tole se pripravi v dveh korakih. Za začetek pečico segreješ na 170 stopinj (ventilator).

Krompir in bučke narežeš na lističe in jih daš v pekač z dobro mero olja (po možnosti olivnega). Daš v pečico in pustiš kake 20 minut da se napol spečejo.

Potem previdno vzameš ven pekač in na krompir naložiš fileje ribe, rezine paradižnika, rezine limone in vse skupaj posuješ z sesekljanim zelišči. Za veliki finale pa vse skupaj zaliješ z belim vinom, vendar samo toliko da je dno pekača dodobro pokrito. Odvisno od jedcev lahko količino povečamo.

Pečeš toliko da je riba pečena. 20 min za fileje, 30 min za konktretno ribo.


Vzameš ven in serviraš.

Komentarji