Kača v luknji

Malenkost predelan recept Jamieja, in predvsem prvič uspelo Yorkshire pecivo.


Kača:
  • Mleto meso
  • Drobtine
  • Nariban krompir
  • Gorčica
  • Sol in poper

 Yorkshire pecivo:
  • 100g moke
  • 100ml mleka
  • 2-3 jajci

Čebulna omaka:
  • 1 velika rdeča čebula
  • Moka
  • 3dl vode
  • 1 telečja jušna kocka


Prva faza je da pripraviš testo. Nasuješ moko in ji dodaš dober ščepec soli. Vmešaš 2 veliki ali 3 navadna jajca. Mešaš z metlico toliko časa, da nastane gosta zmes. Potem počasi doliješ 1dl mleka in ves čas mešaš. Končni rezultat je gosto tekoče testo, ki ga daš za par ur v hladilnik.

Ko je čas za kosilo segreješ pečico na 200 stopinj z ventilatorjem in se lotiš priprave kače. V meso vmešaš žličko gorčice, sol in poper, drobtine in en na grobo nariban krompir. Pregneteš, da nastane enotna zmes in iz nje narediš "kačo" torej en dolg svaljek. Daš v namaščen pekač in pečeš 20 minut.

Po 20 minutah meso obliješ s testom in pečeš še 25 minut. Važno je da vmes ne odpiraš pečice!

Medtem lahko narediš še čebulno omako. Rdečo čebulo sesekljaš in jo 15 minut pražiš na malo olja ter pogosto mešaš. Ko se čebula zmehča, ji dodaš kake 20g moke, 3dl vode in jušno kocko. Kuhaš še kake 20 minut oziroma do takrat ko je omaka tako gosta kot želiš.


Pa dober tek.

Komentarji