Fantastična omaka z jajčevci

Tole se je začelo kot Jamiejeva ideja za omako k mesnim kroglicam, potem pa sem jo pošteno predelal.


Rabiš:
  • En srednje velik jajčevec
  • Tetrapak pasiranega paradižnika
  • Čebula
  • Česen
  • Kak korenčkek
  • Kaka bučka
  • Sol, poper, sladkor
  • Curry, paprika


Za začetek pripraviš jajčevce tako da jih razrežeš na kocke, posoliš in pustiš kake 15 min.

Medtem nasekljaš čebulo in česen, v ponvi segreješ olje in ju prepražiš, da zadiši.

Jajčevce ožameš in jih dodaš v ponev ter jih pražiš 5-10 minut da se zmehčajo.

Dodaš preostalo nasekljano zelenjavo in vse skupaj dušiš, da se korenje zmehča. Zaliješ s pasiranim paradižnikom, soliš in popraš in kar je važno da tudi malo sladkaš. Dodaš še ostale začimbe - moja izbira je drobnjak, curry, peteršilj in bazilika.

Kuhaš dokler se okusi ne prepojijo in postane zmes lepa enotna in tekoča.

Uporabimo kot omako za makarone ali pa omakico h kakim čevapčičem.

Komentarji