Tole se
je začelo kot Jamiejeva ideja za omako k mesnim kroglicam, potem pa sem jo pošteno predelal.
Rabiš:
- En srednje velik jajčevec
- Tetrapak pasiranega paradižnika
- Čebula
- Česen
- Kak korenčkek
- Kaka bučka
- Sol, poper, sladkor
- Curry, paprika
Za
začetek pripraviš jajčevce tako da jih razrežeš na kocke, posoliš in
pustiš kake 15 min.
Medtem nasekljaš čebulo in česen, v ponvi segreješ olje in ju prepražiš, da zadiši.
Jajčevce ožameš in jih dodaš v ponev ter jih pražiš 5-10 minut da se zmehčajo.
Dodaš preostalo nasekljano zelenjavo in vse skupaj dušiš, da se korenje
zmehča. Zaliješ s pasiranim paradižnikom, soliš in popraš in kar je važno da tudi malo sladkaš. Dodaš še ostale začimbe - moja izbira je drobnjak, curry, peteršilj in bazilika.
Kuhaš dokler se okusi ne prepojijo in postane zmes lepa enotna in tekoča.
Uporabimo
kot omako za makarone ali pa omakico h kakim čevapčičem.
Komentarji
Objavite komentar