Pastirska pita

Sestavine:

  • 450g krompirja
  • Žlica olja
  • 1 korenček
  • 1 čebula
  • 300g mletega mesa
  • 300ml juhe ali vode (+ kocka)
  • 1 žlica worchester omake
  • 2 žlički sojine omake
  • 2 žlici mleka
  • Maslo
  • 75g graha
  • Sol in poper
  • Riban sir



Za začetek narediš pire krompir - skuhaš krompir, mu dodaš maslo in mleko ter ga pretlačiš.

Potem v loncu segreješ olje in pražiš sesekljano čebulo in korenček. Po minutki dodaš še meso.

Ko porjavi dodaš juho, Worchester in sojo. Počakaš da zavre in kuhaš 3-4 minute.

Dodaš grah in če je potrebno malo moke, da se zgosti.

V jensko posodo daš najprej mesno maso. Potem povrhu razporediš pire (mora pokriti vse).
Potreseš s sirom in daš v pećico na kake 180 stopinj.

Pečeš kake 5-10 minut, toliko da se zapeče in do konca zgosti.


Serviraš.


Komentarji