Sestavine
- 250g mletega mesa
- paradižnikov koncentrat
- 1 paket vlečenega testa (za razvaljat)
- 2 korenčka
- 2 čebili in / ali pora
- 3 bučke
- četrt gomolja zelene
- začimbe: sol, drobnjak, paprika, vegeta, curry
- nariban sir
- sladka smetana
Ideja je pripraviti globok pekač in v njem narediti približek
lazanje - torej testo / fila / testo / fila / testo
Mesni del:
Sesekljaš čebulo in jo postekleniš na olju.
Dodaš mleto meso, malo vegete, sol, papriko in curry
Dušiš cca 15min.
Ko je meso kuhano narediš omako bolj 'sočno' tako, da jo zaliješ z
četrt tube paradižnikovega koncentrata, špric ali dva kečapa in malo vode.
Pustiš da malo povre in se zgosti.
Na koncu lahko dodaš še sveže nasekljano baziliko in drobnjak,
Zelenjavni del:
Spet sesekljaš čebulo in jo postekleniš na olju.
Dodaš sesekljane korenčke, bučke in gomolj zelene. (seveda lahko še
katerokoli drugo zelenjavo po želji).
Malo podušiš potem pa dodaš curry, papriko, kar nekaj soli in malo
vegete.
Zaliješ, pokriješ in dušiš dokler zelenjava ni mehka.
In sedaj vse skupaj:
Razvaljaš testo in pripraviš tri enako velike krpe.
Prvo položiš na dno namaščenega pekača in se potrudiš de je pekač v
celoti pokrit (torej tudi stranice).
'Dno' namažeš s par žlicami sladke smetane.
Naložiš polovico mase (če si mesni in zelenjavni del pred tem zmešal
skupaj) ali pa samo mesni del.
Na maso nastrgaš nekaj sira.
Pokriješ z drugo krpo testa, spet namažeš s smetano.
Naložiš preostalo maso / zelenjavni del.
Ponovno nestrgaš sir.
Pokriješ z zadnjo krpo testa in jo premažeš s sladko smetano.
Pečeš na 200 stopinj 30-40 minut.
Vzameš ven in pogledaš kako izgine.
Komentarji
Objavite komentar