- 1 jačevec (srednje velik)
- Približno 250g mletega mesa
- Smetana za kuhanje
- Pločevinka paradižnika
- 2 stroka česna
- Nariban sir v poljubnih količinah
Najprej jajčevce po dolgem razrežeš na približno 1cm debele rezine.
Nasoliš in pustiš približno pol ure.
Medtem paradižnik daš v kozico, zraven nasekljaš na lističe oba
stroka česna. Kuhaš toliko časa da se omakica lepo zgosti.
V tretji ponvi (ja veliko posode bo) pa popražiš malo čebule in
dodaš mleto meso. Kuhaš toliko časa da je meso lepo pečeno, nato zaliješ s
smetano. Soliš, popraš in dodaš začimbe po okusu - npr. Paprika, vegeta in
italijanska mešanica začimb.
Jajčevce popivnaš z kuhinjsko krpo, v ponvi segreješ malo olja in
jih zlato zapečeš (približno pet minut na stran).
Sedaj so vse sestavine nared. V jensko posodo ali pekač daš na dno
par žlic paradižnikove omake.
Nato plast jajčevcev, plast mesa s smetano, natrosiš nariban sir. Nato pa spet od začetka - paradižnik, jajčevci, meso, sir.
Nato plast jajčevcev, plast mesa s smetano, natrosiš nariban sir. Nato pa spet od začetka - paradižnik, jajčevci, meso, sir.
Na koncu daš na vrh še par rezin sira in daš vse skupaj v pečico za
20 minut na 180 stopinj.
Če je paradižnik dovolj gost bo to super glavna jed, drugače pa daš
zraven še riž, da popivna odvečno omako.
Komentarji
Objavite komentar