Jajčevci po kvazi sicilijansko

Sestavine:

  • 1 jačevec (srednje velik)
  • Približno 250g mletega mesa
  • Smetana za kuhanje
  • Pločevinka paradižnika
  • 2 stroka česna
  • Nariban sir v poljubnih količinah

Original je Novakov, jaz pa sem ga malo predelal glede na to, kaj sem imel pri roki.

Najprej jajčevce po dolgem razrežeš na približno 1cm debele rezine. Nasoliš in pustiš približno pol ure.

Medtem paradižnik daš v kozico, zraven nasekljaš na lističe oba stroka česna. Kuhaš toliko časa da se omakica lepo zgosti.

V tretji ponvi (ja veliko posode bo) pa popražiš malo čebule in dodaš mleto meso. Kuhaš toliko časa da je meso lepo pečeno, nato zaliješ s smetano. Soliš, popraš in dodaš začimbe po okusu - npr. Paprika, vegeta in italijanska mešanica začimb.

Jajčevce popivnaš z kuhinjsko krpo, v ponvi segreješ malo olja in jih zlato zapečeš (približno pet minut na stran).

Sedaj so vse sestavine nared. V jensko posodo ali pekač daš na dno par žlic paradižnikove omake.
Nato plast jajčevcev,  plast mesa s smetano, natrosiš nariban sir. Nato pa spet od začetka - paradižnik, jajčevci, meso, sir.

Na koncu daš na vrh še par rezin sira in daš vse skupaj v pečico za 20  minut na 180 stopinj.


Če je paradižnik dovolj gost bo to super glavna jed, drugače pa daš zraven še riž, da popivna odvečno omako.


Komentarji