- 200g navadne moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 žlici sesekljanega petršilja
- 1 žlica poljubne (sesekljane) začimbe - npr. bazilika
- pol žličke soli
- 200ml mleka
- olje
Peteršilj in poljubno začimbo drobno sesekljamo.
V posodi najprej zmešano moko, pecilni prašek in sol. Dodamo še
začimbe in premešamo.
Prilijemo mleko in mešamo toliko časa da dobimo gosto zmes, ki lepo
ostane na žlici.
V ponvi nato segrejemo večjo količino olja (za dva prsta ali več) in
počakamo, da se segreje. Nato s pomočjo dveh žličk oblikujemo žličnike in jih
postopoma pečemo.
Pečejo se približno 5 minut, vmes jih moramo vsaj enkrat obrniti.
OPOMBA: reč rabi kar nekaj časa, da se speče, tako da temu primerno
planiraj ostale jedi.
Komentarji
Objavite komentar