Sestavine:
- 500G mletega mesa
- 1 srednja čebula
- malo olja
- 2-3 korenčki (naribani)
- 50g masla
- 50g moke
- 1/2l mleka
- nariban sir
- plošče za lazanjo
Najprej v ponvi na olju prepražiš dobre pol čebule. Dodaš cirka 500g mletega mesa in 3 naribane korenčke. Dušiš kake pol ure in vmes dodaš še pločevinko paradižnika.
Vmes pripraviš bešamel iz cca. 50g masla ki ga stopiš v kozici. Ko je lepo tekoče dodaš ene 50g moke in zmešaš da dobiš cel kup 'svaljkov'. Ko lepo cvrčijo jih zaliješ s pol litra mleka. Dokaj hitro mešaš in paziš kaj se dogaja z zmesjo. Takoj ko se začne gostiti odstavil in vmes ves čas mešaš. Moral bi dobiti nekaj podobnega pudingu.
Veliki finale pa je ko vse skupaj zložiš v pekač: plast testenin, malo mesa, bešamel in (opcijsko) nariban sir. Zadnja plast je malo mesa prehitela z naribanim sirom.
Pečeš cca. 20 minut v pečici segreti na 185 stopinj (ventilatorska).
Gledaš kako izgine....
Komentarji
Objavite komentar