Lazanja

Današnja lazanja je bila super dobra, hkrati pa čisto enostavna.



Lazanja

Sestavine:

  • 500 g mletega mesa
  • 1 srednja čebula
  • Malo olja
  • 2–3 korenčki (naribani)
  • 50 g masla
  • 50 g moke
  • 1/2 l mleka
  • Nariban sir
  • Plošče za lazanjo
  • 1 pločevinka paradižnika

Čas & Oprema:

Čas kuhanja: cca. 50 minut (30 min priprava + 20 min peka)

Oprema: Ponev, kozica, pekač, pečica

Navodila:

  1. Korak: V ponvi na olju prepražiš polovico čebule.
  2. Korak: Dodaš mleto meso in naribane korenčke. Dušiš približno 30 minut ter dodaš pločevinko paradižnika.
  3. Korak: V kozici stopiš maslo, dodaš moko in zmešaš. Ko zmes cvrči, zaliješ z mlekom in hitro mešaš, da nastane bešamel.
  4. Korak: V pekač nalagaš plasti: testenine, meso, bešamel in sir. Zaključiš z mesno plastjo in naribanim sirom.
  5. Korak: Pečeš približno 20 minut v ventilatorski pečici na 185 °C.
  6. Korak: Postrežeš vroče.

Opombe:

Zadnja plast naj bo vedno zaključena s sirom za lepo zapečeno skorjico. Po želji lahko dodaš še plast špinače ali bučk.

Komentarji