Lazanja



Današnja lazanja je bila super dobra, hkrati pa čisto enostavna:


Sestavine:
  • 500G mletega mesa
  • 1 srednja čebula
  • malo olja
  • 2-3 korenčki (naribani)
  • 50g masla
  • 50g moke
  • 1/2l mleka
  • nariban sir
  • plošče za lazanjo

Najprej v ponvi na olju prepražiš dobre pol čebule. Dodaš cirka 500g mletega mesa in 3 naribane korenčke. Dušiš kake pol ure in vmes dodaš še pločevinko paradižnika.

Vmes pripraviš bešamel iz cca. 50g masla ki ga stopiš v kozici. Ko je lepo tekoče dodaš ene 50g moke in zmešaš da dobiš cel kup 'svaljkov'. Ko lepo cvrčijo jih zaliješ s pol litra mleka. Dokaj hitro mešaš in paziš kaj se dogaja z zmesjo. Takoj ko se začne gostiti odstavil in vmes ves čas mešaš. Moral bi dobiti nekaj podobnega pudingu.

Veliki finale pa je ko vse skupaj zložiš v pekač: plast testenin, malo mesa, bešamel in (opcijsko) nariban sir. Zadnja plast je malo mesa prehitela z naribanim sirom.

Pečeš cca. 20 minut v pečici segreti na 185 stopinj (ventilatorska).

Gledaš kako izgine....




Komentarji