Današnja lazanja je bila super dobra, hkrati pa čisto enostavna.
Lazanja
Sestavine:
- 500 g mletega mesa
- 1 srednja čebula
- Malo olja
- 2–3 korenčki (naribani)
- 50 g masla
- 50 g moke
- 1/2 l mleka
- Nariban sir
- Plošče za lazanjo
- 1 pločevinka paradižnika
Čas & Oprema:
Čas kuhanja: cca. 50 minut (30 min priprava + 20 min peka)
Oprema: Ponev, kozica, pekač, pečica
Navodila:
- Korak: V ponvi na olju prepražiš polovico čebule.
- Korak: Dodaš mleto meso in naribane korenčke. Dušiš približno 30 minut ter dodaš pločevinko paradižnika.
- Korak: V kozici stopiš maslo, dodaš moko in zmešaš. Ko zmes cvrči, zaliješ z mlekom in hitro mešaš, da nastane bešamel.
- Korak: V pekač nalagaš plasti: testenine, meso, bešamel in sir. Zaključiš z mesno plastjo in naribanim sirom.
- Korak: Pečeš približno 20 minut v ventilatorski pečici na 185 °C.
- Korak: Postrežeš vroče.
Opombe:
Zadnja plast naj bo vedno zaključena s sirom za lepo zapečeno skorjico. Po želji lahko dodaš še plast špinače ali bučk.

Komentarji
Objavite komentar