Tole je moj prvi cheescake, vsi so bili navdušeni nad njim. Lahko komentiram, da ni čisto "zdrav" ker za maso uporablja kremni sir in ne skuto, ampak včasih je treba tudi malo grešiti :D. Če pa je prehudo je tu še varianta s skuto, objavljena kdaj drugič
Za dno:
- 250g piškotov albert
- 90g masla
- 2 žlici sladkorja
- 900g kremni sir (ala Philadelphia)
- lonček kisle smetane
- 250g rjavega sladkorja
- 2 žlički limonine lupine
- 2-3 žličke limoninega soka
- 3 žlice moke
- 4 jajca
Za podlago:
- Pečico segrej na 180 stopnij in pripravi okrogel pekač (ki ga malo namastiš)
- Maslo stopi v kozici in pusti da se malo ohladi
- Zdrobi piškote (kladivo, mikser, mali otroci...) in jim primešaj maslo ter 2 žlici sladkorja
- Z roko pregneti dokler ne postane masa enotna (ne traja dolgo)
- Polovice mase porabiš na dnu pekača, drugo polovico pa pritisneš ob rob pekača.
- Pečeš 10 minut, vzameš iz pečiče in pustiš da se ohladi.
Za maso:
- Kremni sir in kislo smetano premešaš da postane masa enotna, mehka in gladka.
- Dodaš še sladkor, lupino in limonin sok in moko ter spet premešaš da se masa poenoti.
- Za veliki finale ubiješ v maso še 4 jajca in temeljito ročno premešaš.
- Vliješ na osnovo in malo potreseš da se pogladi
- Pečeš 40 minut v pečici, potem pa še pustiš 30 minut v ugasnjeni pečici da se polagoma shladi.
- Za čez noč daš v hladilnik in to je to.
Komentarji
Objavite komentar